İzmir Sharp Servisi | %100 Müşteri Memnuniyeti

Global çağın getirdikleri her geçen gün artıyor.Peki bu artıştan kastımız ne veyahut kastımız olumlu veya olumlu yönde mi ?Aslında değindiğimiz noktaya göre değişir.İlk olarak söylediğimiz global çağın getirdikleri her geçen gün artıyor , artıyor da getirdikleri neler ? Aslında getirdikleri şu kolaylık,cezbedilicilik,bu her iki kavramda insanların duyularına hitap ediyor mu ? Bariz ediyor ki etmeseydi dünyada bugün teknolojinin satışının bu kadar fazla olması mümkün olabilir miydi ? İşte global çağın bize getirdikleri teknoloji kolay ve cezbedicilik aslında.Peki teknoloji hayatımızın neresinde var ?
Teknoloji bizim hayatımızın her köşesinde var , hemde sanayi devriminden beri ilk önce seyahatlarımızda kullandığımız buharlı tren girdi hayatımıza şimdi ise hayatımızın ta kendisi.Yani kast etmek istediğim şu bugün cebinizdeki akıllı telefonlardan tutunda evinizdeki ankstre fırına kadar global çağ size teknoloji aracılığıyla her geçen getirdiklerini arttımakta.Ve bizler artık teknoloji alt yapılı hayatımız ile hayatımızı şekillendirmekteyiz.İşte biz bugün aslında burada teknolojinin bir diğer kolu olan ve bizimde özel servis statüsünde teknik hizmet sunduğumuz elektrikli ev aletlerine değinecek , ve tarihsel süreçte nasıl geliştiklerini konu edineceğiz.Öncelikle söylemek gerekirse bugün evimizde çeşitli elektrikli ev aletleri mevcuttur değil mi ? İşte çamaşır makineleri , klimalar,buzdolapları ve bulaşık makineleri çeşit çeşit marka ile  hayatımızın bir köşesinde yer ediniyorlar.İşte biz İzmir Sharp Servisi olarak sizin bu hayatınızda çeşitli konumlarda yer edinen teknolojik aletlerin teknik servis işlemini özel servis statüsünde  üstlenmiş durumdayız.Alanında uzman kadromuza ve donanımlı servis araçlarımıza güvenerek siz müşterilerimize daha iyi servis hizmeti sunmayı amaçlamaktayız.İsterseniz şimdi beyaz eşyaların zaman diliminde nasıl geliştiğini inceleyerek yazımıza devam edelim.
Not: Bu makaleler İzmir Bosch Servisi web sayfasından alınmıştır.

Çamaşır Makinelerinin Tarihsel Gelişim Süreci

Çamaşır makinelerinin tarihi 1908'e uzanmaktadır.1908 de icat eden "Alva John Fisher" makinanın içine tambur yerleştirmiş ve o tamburun içine kirli çamaşırları koyarak yıllardır kullanılan çamaşır makinalarının ilk adımını atmıştı.Bu tambur elektrik yardımıyla döndürülüyor,ve hareket ettiriliyordu.Hareket sırasında ise çamaşırlar durmadan suya temas ediyor ve çamaşırlar yıkanıyordu.Yıllar önce bu prensiple yola çıkan "Alva John Fisher" bugün modern çağda kullanılan çamaşır makinalarına ilham olmuştur.Günümüzde kullandığımız çamaşır makineleri ise bugün elektrik aracılığı ile çalışmaktadır.Elektrikli çamaşır makinelerine ilk örnek verirsek; Bugünde var olan "Miele" 1958 yılında elektrikli çamaşır makine üretiminin ilk adımını atmışır. Önceki makinelerde tambur dediğimiz araç yatay iken bugün evimizde kullandığımız çamaşır makinelerinde bu araç diktir.Çamaşır Makineleri akıllı tasarımları sayesinde çamaşırları kolayca yıkamaktadır.Bugün Elektrik aracılığıyla tamburu çevirmek için motor kullanılır.Günümüzdeki Çamaşır Makinelerini geçmişten ayıran özellikde budur zaten. Çamaşır Makineleri dediğimiz gibi motor aksanını elektrik aracılığıyla kullanmaktadır.Bugün Günümüzdeki Çamaşır Makineleri'nde Su Boşaltma Motoru, Elektronik Devre, Valf, gibi aksanlar kullanılmaktadır.
Kaynak : İzmir Bosch Çamaşır Makinesi Servisi Sayfası

Bulaşık Makinelerinin Tarihsel Gelişim Süreci

Bulaşık makinesinin tarihini başlatan ve bugün'kü üstün donanımlara sahip bulaşık makinalarına ilham kaynağı olan Joel Houghton 1880 yılında bulaşık makinası alanında çalışmalarına başlamıştır.O zamanın şartlarında içinde bulunan döner fiskiye sayesinde deterjanları çektiği deterjan kutusundan deterjanları bulaşıkların üstüne püskürterek başlamıştır... Ve bugünkü bulaşık makinelerine ilham kaynağı olmuştur.Günümüz bulaşık makineleri programlardan oluşmaktadır.Bu programlardan en önemlisi ve bilineni ön duruluma programıdır.Makina içine yerleştirdiğimiz kirli bulaşıklarımızın üstünde barınan katı büyük parçaların "en olağan şekilde" giderilmesi bu program sayesinde sağlanır.Daha sonra şebekeden suyu çeken bulaşık makinesi çektiği suyu püskürtme koluna iletir.Bu aşama mekanik bir aşamadır.Bu mekanik aşama sonrası cihaz kirli suyu atar ve içinde barındırdığı haznesine yeni su almaya başlar.Bu aşamadan sonra "Ana Yıkama Programı"na geçilir'ki bu programda en az "Ön Duruluma Programı" kadar önemlidir. Çünkü bulaşıklarımızın asıl yıkandığı bu program sayesinde gerçekleşmektedir. Ana yıkama programında cihaz deterjan kutusu doldurulan hazneyi açar ve deterjanın suyla karışmasını sağlar.Püskürtme kolları aracılığıyla püskürtülen deterjanlı su tazyik uygulanarak tüm bulaşıklara deterjanlı suyun ulaşmasını sağlar.Ve Bu sayede bulaşıklarımız temizlenir. Duruluma Programı ise son aşamadır.İçeride bulunan sıcak suyun etkisi ile oluşan buhar bulaşıkları kurutur.Bu yüzden program bittikten sonra cihazın kapağının hemen açılması pek tavsiye olunmaz. Günümüz Bulaşık Makineleri bu prensiplerde çalışmaktadır.
Kaynak : İzmir Bosch Bulaşık Makinesi Servisi Sayfası

Buzdolaplarının Tarihsel Gelişim Süreci

Aslında buzdolabları evde kullanılmak amacıyla 1913 yılında Chicago(Bugün'kü Abd sınırları içerisinde yer almakta)'da üretilmişti.Elektrik ile çalışmakta ve gövdesi üzerinde kompresör tipi soğutucu yer almakta ve markası Domerme idi.Modern zamanlarda'ki buzdolabları bugün hepimizin evinde var olan çeşitli özelliklere sahip buzdolaplardır. Bugün'kü modern buzdolapları şu çalışma prensibine sahiptir.
Öncelikle buzdolaplarımızda var olan gaz kompresör tarafından sıkıştırılır. Bu durumda gazın basıncı ve sıcaklığı artar.Sonra soğutucu kondansere gelir. Kondanser borusundan geçerken dış ortama ısı atılır. Gazın basıncı hala yüksektir.(Sıcaklık Düşmüş Şekilde) Bu sebeple gaz sıvı fazına geçiş yapar ve kondanserden geçen kılcal boyuttaki boruya ulaşır. Kılcak borudan geçerken soğutucunun basıncı ve sıcaklığı düşer.
Buna dayanarak buzdolabı içinden ısı alışverişi olur.Ve buzdolabı ısıyı alır.Soğutucu gaz aldığı ısı sonucunda tekrardan gaz fazına geçiş yapar.Ve bu çevrim tekrardan başa döner.
Ve buzdolapları bu sayede her sabah ve her akşam sizin yiyeceklerinizi en iyi şekilde muhafaza ederek en lezzetli haliyle size ulaştırır.
Kaynak : İzmir Bosch Buzdolabı Servisi Sayfası

Fırınların Tarihsel Gelişim Süreci

Fırın Bugün evimizde yemeklerimizi yaptığımız içine sevgimizle beraber lezzette katığımız yemekleri yapan alet.
Bugün Hepimizin Evinde Bulunmaktada Demi ?
Fırınların tarihine baktığımızda bugün'kü İsviçre'ye dayandığını söyleyebiliriz.1889 da İsviçre'de Sameten kentinde bir otele takıldı.O günün şartlarında yayınlanan bir derginin yazısına göre Fırın" Kızartma Pişirme " gibi bütün eylemleri en iyi şekilde yapıyordu.Ama üzücü olan tek taraf şu'ki bugün elektrikli fırın'ın kimin ürettiği bilinmemektedir.Ve bu konuda herhangi bir yazılı belge bulunamamıştır.Şunu sorabilirsiniz ; Peki Bu otel elektriği nasıl elde ediyordu ?
Şöyle ki yakınlarda akan bir çağlayanın yardımıyla dinamodan elde ediyordu.Çağlayan hiç durmadan akmaya devam ettiğinden elde edilen elektrikten gündüz faydalanılamıyor elektrik gücünün malesef büyük bir kısmı boşa gidiyordu.Bunu gözönüne alan otel yöneticileri, geceleri aydınlanma amacıyla yararlandıkları elektrikten, gündüzleri de yemek pişirmeyi düşündüler ve bir “elektrikli fırın” sipariş ettiler.Ve ilk Elektrikli Fırının kullanımı böyle başladı.Bugün'kü fırınlar elektrik yardımıyla çalışmaktadır.Elektrik akımı fırının içinde bulunan "Rezistans" adı verilen ince borular üzerinden geçmektedir. Bu Fırın'ın içinde bulunan teller üzerinden akım geçtiğinde (Bu borular hızlı ısınan metallerden yapılmıştır.)Fırın'ın üst bölümündeki ısıtıcı genellikle yiyeceğin üzerini kızarmak için kullanılır.Alt bölümündeki ısıtıcı ise pişirmek için kullanılır.Fırında "Termostat" denilen araç bulunmaktadır.Termostatın görevi ısı istenilen düzeye ulaştığında elektrik akımını bir süre durdurur.Ve ısıda otomatik olarak bir süre durmuş olur.Bir zaman sonra istenilen sıcağın altına inerse ısı termostat yeniden devreye girer ve elektrik akımını sağlayarak ısının yükseltilmesinde rol alır.Ve bu çalışma prensibiyle belirli testlerden geçirilen fırınlar sizin hizmetinize sunulur.
Kaynak : İzmir Bosch Fırın Servisi Sayfası
Makalelerde görüldüğü üzere bugünkü beyaz eşyalarımız tarihsel birçok süreçden geçerek karşımıza gelmişlerdir.Her geçen dayanıklı tüketim mallarına artan ihtiyaç nedeniyle firmaların üretimini arttırdığı beyaz eşyalarda aynı zamanda kullanıcıya daha çok hitap etmek açısından gelişmiş inovasyonlarla cihazlara yeni seçenekler uygulanarak müşteriye sunulmuş , A sınıfı elektrik tüketiminden yıkama süresini hesaplayabilen cihazlar 20.yy da keşfedilip  21.yy'a kadar gelebilmişlerdir.Bizler ise İzmir'de uzun yıllardan bu yana bu cihazlara gelişen inovasyonlar neticesinde özel servis hizmeti sunmaktayız.Firmamız genel merkezi Bornova/Merkez'de olup müşterilerine donanımlı servis araçları ve güleryüzlü ekibi ile hitap etmektedir.Bugün cihazlarınızı standart koşulların üstünde bir koşula sahip Atölye merkezlerinde onaran firmamız siz değerli müşterilerimizin memnuniyeti kapsamında cihazınıza 1 Yıl Garanti Seçeneği sunmaktadır.Eğer sizde İzmir'in
 herhangi birinde ikamet ediyor ve en kısa sürede servis talep etmek istiyorsanız İzmir Sharp Servisi Blog Sayfasını ederek detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Tanıtım Videomuz :
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=j6xC8hzl6cg&w=560&h=315]
Bilgilendirme  : Firmamız sektöründe belirtilen markaların ÖZEL SERVİSİ olarak hizmet vermektedir.Kullanılan tüm materyaller ilgili firmalara aittir.

Yorumlar